Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Parhaat PS4:n susiaiheiset pelit

Sudet ja niiden ympärille syntynyt mystisyys on innoittanut pelien teemoja jo kauan. Susihahmot ovat olleet roolipelien hahmovalikoimissa mukana jo kauan ennen tietokone- ja konsolipelien syntyä. Tässä artikkelissa vilkaisemme pikaisesti parhaiden susiaiheisten PS4-pelien maailmaan. Pelejä, joissa susia esiintyy, on toki huomattavasti enemmän, mutta tässä oiva otanta susiystävien pakkohankintalistalle. Valmistaudu siis kohtaamaan vihollisesi ja näyttämään, kuka on lauman alfasusi näiden pelien parissa!

Vikings: Wolves of Midgard

Vikings: Wolves of Midgard on Kalypso Median tuottama action RPG-genreen kuuluva peli, jossa pääset mukaan Ulfrung-nimisen heimon mukaan seikkailemaan maailmaan, joka perustuu norjalaiseen viikinkimytologiaan. Pelissä on monia erilaisia tehtäviä, mutta pääset myös avoimeen maailmaan seikkailemaan ja etsimään lisätekemistä, kuten metsästämistä. Peli etenee mukavan jouhevasti jatkamalla tarinaa eteenpäin, mutta voit halutessasi poiketa varsinaisesta juonesta tekemään muitakin askareita.

Pelikokemus on lähellä Diablo-sarjan pelejä, joissa saat luoda itsellesi haluamasi hahmon ja valita sille ulkonäön, sukupuolen sekä erikoistaitoja. Vikings: Wolves of Midgardissa seikkailet muiden viikinkien mukana lumisissa vuonoissa, kaupungeissa sekä jääluolissa. PC-puolella Vikings: Wolves of Midgard tukee lähiverkon kaksinpeliä, mutta PS4:n puolelle Kalypso Media on lisännyt myös paikallisen moninpelin, jossa voit pelata yhdessä kaverisi kanssa samalta ruudulta.

The Wolf Among Us

The Wolf Among Us on Walking Dead -pelin tekijöiden, Telltale Gamesin susiaiheinen julkaisu, joka juontaa juurensa Fables-sarjakuvakirjasarjaan. Ajallisesti The Wolf Among Usin tarina sijoittuu vuoteen 1986, aikaan ennen varsinaisia Fables-sarjan tapahtumia. Tarina koostuu viidestä episodista, jotka julkaistiin vuoden sisällä vuosien 2013 ja 2014 välillä. Pelin pelattava päähahmo on Bigby Wolf, joka toimii Fabletownin lainvartijan, sheriffin, roolissa. Pelin tarina seuraa Bigbyn työtehtäviä murhatutkimuksen parissa.

Tutkiessasi mysteeristä murhaa tulet kohtaamaan monia Fables-sarjasta tuttuja hahmoja. Vaikka pelin juoni onkin aika suoraviivainen, antaa se pelaajalleen kuitenkin mahdollisuuksia tehdä elintärkeitä valintoja, joiden seuraukset voivat ulottua jopa koko loppupelin kulkuun. Bigbyllä on valmiiksi heikohko suhde Snow White -nimiseen hahmoon. Lisää heidän välisistä kommelluksista selviää pelin edetessä. Voit tehdä vaikutuksen pelin sivuhenkilöihin auttamalla heitä – he saattavat jopa tehdä vastapalveluksen ja auttaa sinua heikolla hetkellä.

Joe Dever’s Lone Wolf

Joe Dever’s Lone Wolf on susiaiheinen videopeli, joka alun perin julkaistu roolipelinä mobiilialustoille. Se on sittemmin tuotu myös PS4-pelaajien saataville. Peli perustuu Joe Deverin 29-osaiseen pelikirjasarjaan Lone Wolf. Jo kirjamuodossa tarinat muodostavat pelin, koska lukijan pitää tehdä erilaisia päätöksiä kirjaa lukiessaan. Päätöksien mukaan tarina jatkuu eri lailla kohti toisistaan poikkeavia loppuja. Usein kirjoissa valinnat merkitään numeroilla, joita tulee seurata kirjaa lukiessa. Joe Dever’s Lone Wolf on mukaansa tempaava action-roolipeli, jonka alkumetreillä pääset jo luomaan hahmoasi tekemilläsi valinnoilla.

Pelissä on hyvin tarinakeskeinen aihe, jossa sinun tulee lukea paljon. Tekstikohtauksia ei ole selostettu ääneen, joten lukeminen on välttämätöntä. Käsin piirretty grafiikka on upean näköistä ja tekee taisteluistasi entistä eeppisimpiä. Osa ympäristön grafiikoista tosin tuntuu toistavan itseään pelin kulkiessa eteenpäin. Pelin edetessä tapaat myös kauppiaita ja muita hahmoja, joiden kanssa voit käydä kauppaa ja hankkia itsellesi uusia tavaroita, jotka auttavat sinua vihollisten kukistamisessa.

Taisteluiden tiimellyksessä voit käyttää erilaisia oppimiasi taitoja. Voit myös taikoa esille lemmikkisuden taistelemaan rinnallasi. Puhelle ja ääninäyttelylle pelissä olisi tilaa hieman enemmän, mutta mikäli pidät tarinapohjaisista roolipeleistä, joissa pääset myös hektisiin taisteluihin, on Joe Dever’s Lone Wolf varmasti mieleisesi hankinta PS4:lle.