Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Vikings: Wolves of Midgard

Pelimaailmassa on totuttu jo vuosia sitten kreikkalaiseen ja roomalaiseen mytologiaan eri roolipelien ja kolmannen persoonan seikkailupelien muodossa, mutta skandinaavista mytologiaa on toistaiseksi harvoin hyödynnetty pelien teemoissa. Kiitos Hollywoodin kansikuvapoikien, etenkin Thor- ja Loki-jumalten nimet tunnetaan hyvin jo jopa populaarikulttuurissa. Valkokankaalta on tunnetusti lyhyt matka pelihyllyyn, minkä takia Kalypso Media julkaisikin Vikings: Wolves of Midgard -nimisen RPG:n maaliskuussa 2017.

Pelin idea

Pelin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Midgardiin, joka on skandinaavisen mytologian mukaisen maailmanlopun, Ragnarökin partaalla. Legendan mukaan Ragnarökiä edeltää kolme kovaa talvea, jotka ajavat ihmiset sotimaan keskenään. Tätä seuraa kolme vuotta kestävä talvi nimeltään Fimbulvetr ja aurinko alkaa pimentyä lopullisesti. Ragnarökin aikana paha ja hyvä taistelevat tuhoisasti keskenään, kunnes maailma tuhoutuu valtavan kaaoksen säestämänä.

Yhdelle urhealle soturijoukolle, joka kutsuukin itseään ”Midgardin susiksi” maailman loppuminen ei vaan käy päinsä, vaan he alkavat taistella Ragnarökin hirmuisia petoja vastaan. Pelaaja ohjastaa klaanin johtajaa taistelussa pimeyden voimia vastaan. Nimestään huolimatta peli ei sisällä minkäänlaisia Twilight-henkisiä ihmissusielementtejä. WolfQuest-peli on huomattavasti parempi vaihtoehto, jos oikeat sudet kiinnostavat enemmän kuin raavaat viikinginköriläät.

Jo mytologiaa lukiessa voi ymmärtää, että kasassa on varsin mehukkaat ainekset hyvälle ja mielenkiintoiselle roolipelille. Zeukset on jo nähty, nyt halutaan Odinia! Pelkän tavanomaisen XP-pisteiden keräämisen ja hahmon kehittämisen ohella pelaaja voi valjastaa käyttöönsä eri jumalien voimia, hyvisten puolella nyt kerta taistellaan. Eri jumalilla on erilaiset kyvyt, esimerkiksi Lokin voimat amuletilla käyttöönsä valjastaessaan pelaaja voi kantaa asetta molemmissa käsissään. Dual wielding ei siis ole pelissä oletusarvoisesti mahdollista.

Tärkeimmät ominaisuudet

Vikings: Wolves of Midgard on melko synkkä peli ulkoasultaan, mutta toisaalta kirkkaan värikkäät grafiikat eivät välttämättä soveltuisi viikinki- ja maailmanlopputeemaan kovinkaan hyvin. Äänimaisemointi on toteutettu loistavasti ja teeman mukaisesti sekä karuun talvimiljööseen sijoittuvat taistelut saavatkin arvoisensa äänitehosteet hillityn taustamusiikin ja ammattimaisten foley-äänten muodossa.

Pelaajan liikkeitä kuvataan lintuperspektiivistä ja muun muassa sen vuoksi Vikings: Wolves of Midgardia verrataan paljon Diabloon. Kovimmat arviot väittävät peliä jopa suoranaiseksi Diablo-kopioksi, mutta Games Farmin kehittämä viikinkipeli korkeintaan lainaa esikuvaltaan elementtejä inventaarion ja liikemekanismin osalta. Pyörää kun ei kuitenkaan kannata alkaa keksiä uudelleen, jos tarjolla on hyväksi todettuja ratkaisumalleja.

Pelissä hahmoa kehitetään keräämällä vihollisten verta ja uhraamalla niitä jumalten alttarilla. Tästä pelinkehittäjät ansaitsevatkin ison hatunnoston, ettei XP-pisteiden keräämisen toteutuksessa menty aidan matalimmasta kohtaa. Taistelut ovat muutenkin raakoja eikä monista fantasiapeleistä poiketen viholliset vain katoa kukistuttuaan peliruudulta, vaan veri roiskuu armotta ja teurastetut viholliset jäävät sotatantereelle makaamaan autenttisesti. Myös varusteiden ja aseiden kehittäminen tapahtuu vierailemalla kylän sepän luona, kuinka muutenkaan.

Moninpeli

Vaikka Vikings: Wolves of Midgard on pohjimmiltaan yksinpeli, on tehtäviä mahdollista suorittaa myös kaverin kanssa moninpelinä lähiverkon välityksellä. Local co-op -ominaisuus lisättiin peliin vasta kesäkuussa pelaajien pyynnöstä, mutta split screen -kaksinpeli ei ole mahdollista eikä julkaisijoilla ole ainakaan lähiaikoina tarkoituskaan laajentaa moninpelin mahdollisuuksia.

Yhteenveto

Seikkailuroolipelejä on markkinoilla paljon, mutta harva erottuu joukosta edukseen. Vikings: Wolves of Midgard on yksi näistä harvoista sen uniikin teeman ja helposti lähestyttävän pelimekanismin ansiosta. Mitään uutta ja mullistavaa peli ei genressään tarjoa, mutta se on kaunista katsottavaa, minkä takia peli on kaikin puolin hyvin toteutettu. Pelin yksinpelikampanja tarjoaa viihdettä reilun parinkymmenen tunnin ajan. Vikings: Wolves of Midgard on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli, etenkin genren faneille.