Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


WolfQuest: Mikä se on?

WolfQuest on 3D:nä toteutettu simulaatiopeli, jossa pelataan suden osassa. Pelin on kehittänyt ja tuottanut Minnesotan eläintarha yhteistyössä Eduwebin kanssa. Pelin päätavoite on tarjota pelaajille näkymä suden elämään ja saada heidät ymmärtämään paremmin susia ja niiden roolia luonnossa. Kyseessä on hauska ja opettavainen koko perheen peli kaikenikäisille.

Sen rahoittivat alun perin National Science Foundationin ja Best Buyn projektille myöntämät stipendit, mutta myös monet muut järjestöt ja lahjoittajat ovat osallistuneet pelin luomiseen ilmaiseksi versioksi Macille sekä Windowsille. Nykyisin on saatavilla maksua vastaan myös WolfQuest 2.7, joka on paranneltu ja laajennettu versio alkuperäisestä. Ilmaista alkuperäisversiota pääsee edelleen pelaamaan, mutta tuotekehitys keskittyy nykyisin ainoastaan uudempaan WolfQuest 2.7 -versioon. Paras Android-sovellus pelaamiseen on jo valittu, sillä peliä on päässyt pelaamaan myös mobiililaitteilla vuoden 2016 lopusta saakka. Siitä ollaan parhaillaan luomassa toista osaa älypuhelimille ja tableteille. Tämän jakson julkaisemiselle ei ole annettu päivämäärää, mutta sen on ilmoitettu olevan hamassa tulevaisuudessa eikä milloinkaan lähipäivinä.

Elämää sutena

Pelissä pelaaja syntyy harmaasutena Yellowstonen kansallispuistoon. Sitä voi pelata joko yksinpelinä, jolloin pelissä pelataan tarinan mukaisesti seikkailupelityyliin tai muiden pelaajien kanssa, jolloin voit pelata jopa seitsemän muun pelaajan kanssa yhtä aikaa reaaliajassa. Peli luotiin alun perin jaksoittain ilmestyväksi peleiksi, jotka nykyisin luovat pohjan yksinpelin tarinalle. Tämä pohja jakautuu kahteen: Amethyst Mountain -jaksoon sekä Slough Creek -jaksoon.

Ensimmäisessä jaksossa pelaajan on selviydyttävä Yellowstonen kansallispuistossa sutena metsästäen jäniksiä, hirviä ja muita eläimiä sekä varoa tulemasta kojoottien tai karhujen syömäksi. Pelaaja voi joko juosta kojootteja, karhuja ja muita susia pakoon tai taistella niitä vastaan. Pelissä voi myös etsiä oman puolisonsa, joka voi myös auttaa pelaajaa myöhemmin pelissä. Löytääkseen puolisonsa pelaajan on saatava 800 pistettä, joita kertyy erilaisista tehtävistä, kuten hirvien metsästyksestä.

Slough Creek -jaksossa pelaaja jättää Amethyst Mountainin taakseen ja lähtee etsimään paikkaa pentueen saamiseen Slough Creekissä. Löydettyään sopivan paikan pelaajan on tehtävä paikasta turvallinen muilta susilta ja vaarallisilta eläimiltä merkkaamalla alue hajullisesti omakseen. Kun pentue on syntynyt, pelaajan täytyy suojella poikasia erilaisilta metsän vaaroilta, kuten muilta eläimiltä. Peli tarjoaa monia vaihtelevia tehtäviä pelaajalle, kuten lehmien metsästystä ja joenylitystä turvallisesti poikasten kanssa.

Luodessaan hahmoaan pelaaja voi valita muun muassa sutensa sukupuolen, värin ja nimen. Kuten luonnossakin, koirassudet ovat suurempikokoisempia sekä voimakkaampia kuin naaraat.

Moninpelissä pelataan yhdessä

Moninpelissä pelin tavoitteet ovat samat lukuun ottamatta kahta eroavaisuutta. Pelaajan täytyy toimia yhdessä enintään 7 muun suden kanssa eikä pelissä voi löytää omaa puolisoa. Jotkut pelaajat väittävät, että toisten osallistujien sudet ovat heidän puolisoitaan.

Moninpelejä on olemassa julkisia sekä yksityisiä. Julkiseen peliin voi liittyä kuka tahansa, kun taas yksityiseen peliin täytyy asettaa salasana ja pelinimi. Pelissä voi jutella muiden pelaajien kanssa tekstillä sekä puhumalla mikrofoniin. Moninpelissä pelaajat voivat luoda tapahtumia, joissa pelaajat yhdessä metsästävät itselleen ruokaa. Esimerkiksi koirashirven metsästäminen yksin on vaikeaa, mutta porukalla metsästys onnistuu helpommin. Koirashirvessä on enemmän syötävää kuin naaraassa, joten kaikki metsästykseen osallistuvat hyötyvät.

Lisäyksiä ja hienosäätöä

WolfQuest 2.5 -jaksossa peliin lisättiin muutamia hienosäätöjä, jotka olivat itse pelaajien ehdottamia. WolfQuest järjesti kilpailun foorumillaan, jossa pelaajat saivat esittää ideoitaan ja ajatuksiaan pelin parantamiseksi. Voittajaideat olivat ajan ja sään vaikutus metsästykseen sekä lepääminen istuen tai maaten, jolloin menetetty energia palautuu nopeammin. Nämä kaksi uudistusta esiteltiin Survival of the Pack: Deluxe -paketissa, joka sisältää molemmat jaksot.